Čokoladni kolač od krušaka

Kako se jesen primiče dvorište nam se puni jabukama i kruškama čiji se miris osjeti na daleko. Uhvatili smo trenutak vremena kako bi te plodove iskoristili na najbolji mogući način - u kolaču. Recept je klasičan biskvit od čokolade u koji smo dodali još nekoliko finih sastojaka i što je najvažnije jako je brz, sve se napravi u jednoj zdjeli i izlije u kalup za pečenje. Fino i brzo i zato uživajte!

SASTOJCI: 

2 jaja

80 ml ulja

200 ml mlijeka

200 g šećera

1 vanil šećer

200 g glatkog brašna

3 žlice kakaa

1 prašak za pecivo

veća šaka nasjeckanih lješnjaka

3-4 kruške

100 g nasjeckane čokolade

cimet

 

PRIPREMA:

Kruške oguliti, narezati na željene komade i posipati cimetom. U velikoj zdjeli izmiksati jaja sa šećerom i vanil šećerom, u to dodati sve mokre sastoje, pa sve suhe sastojke i dobro promiješati. Dodati nasjeckane lješnjake i čokoladu i ponovno promiješati. Zagrijati pećnicu, namastiti i pobrašniti kalup za pečenje ili staviti papir za pečenje te izliti smjesu. Na vrh poslagati kruške. Staviti peći na 200°C na 20 minuta (ovisno o pećnici). Posipati šećerom u prahu i poslužiti!

Galerija