Diy Valentinovo

Ljubav je nešto što moramo slaviti i živjeti svaki dan, ali ako moramo izdvojiti jedan dan kada posebno pridajemo pažnju našim najdražima, onda je to 14.02. Valentinovo ili Dan zaljubljenih vežemo za priču o Svetom Valentinu, rimskom biskupu koji je živio u 3. stoljeću dok je na snazi bila odluka cara da se muškarci ne smiju ženiti za vrijeme rata kako ih ništa ne bi ometalo. Sveti Valentin je na svoju ruku ipak odlučio slaviti ljubav i održavati vjenčanja. Njemu u spomen ovaj dan posvećujemo ljubavi i poklanjamo drage osobe. Ovo je jedna on nekoliko legendi koje se vežu za Valentinovo, ne možemo sa sigurnošću reći što je točno, ali je bitna namjera ljubavi i zato slavimo ovaj dan.

Kako bi se pripremili za ovaj dan i u svoj dom unijeli dozu ljubavi, pripremili smo za vas jedan diy projekt. U nekoliko koraka ćemo vam pokazati kako možete napraviti srca od tkanine od kojih možete napraviti različite dekoracije.

Za ovaj projekt vam je potrebno:

  • tkanine raznih boja i uzoraka
  • punjenje (silikonsko, vatelin, spužva ili slično)
  • zig-zag škare
  • šablone srca raznih veličina
  • konac i igla
  • olovka

Dodatno:

  • drveni štapići, satenske trake, uže

Ovdje su koraci kako možete napraviti vaša srca:

1. Uzmite šablonu srca i ocrtajte ju na tkaninu. Možete koristiti šablone različitih veličina.

2. Sašijte srce po liniji koju ste nacrtali. Ostavite malu rupicu od približno 2 cm kroz koju ćete umetnuti punjenje. Za šivanje možete koristiti šivaću mašinu, ako ju imate, ili iglu i konac za ručno šivanje.

3. Napunite srce s punjenjem kroz rupicu koju ste ostavili. Punite dok ne dobijete željenu debljinu.

4. Zašijte ostavljenu rupicu.

5. Obrežite srce s zig-zag škarama ostavljajući otprilike 1 cm razmaka ili ako želite malo veći rub, možete ostaviti više razmaka i tako ćete dobiti raznovrsnija srca.

6. Od ovih srca možete napraviti razne dekoracije. Na primjer, stavite srca na drvene štapiće i tako ih možete staviti u vazu ili neku drugu posudu za ukras. Možete na poleđinu zalijepiti ili zašiti satensku traku i tako napraviti privjeske koje možete staviti na grančice koje su u vazi. Također možete napraviti girlandu, tako šte ćete nanizati više srca na uže ili satensku traku. Umjesto punjena u srca možete staviti i začinsko bilje, kao naprimjer lavandu ili mentu i tako će vaš dom mirisati i izgledati odlično. Pustite mašti na volju i napravite svoj jedinstveni ukras!

Sve korake smo za vas uslikali i možete ih pronaći u Galeriji ispod teksta. Tamo možete vidjeti kako su ispala naša srca i kakve dekoracije smo mi napravili za više ideja.

Želimo vam da ovo Valentinovo provede s puno ljubavi, bez obzira slavili sami ili s nekom posebnom osobom. Ako ste još uvijek u potrazi za jedinstvenim poklonom, pogledajte naše satenske spavaćice i ogrtače ili maske za spavanje. Sigurni smo da bi ovim poklonom još više razveselili vašu dragu osobu. P.S. za svaku naružbu crvene spavaćice ili kimona na poklon dobivate crvenu masku za spavanje. Ova ponuda vrijedi do 08.03.2020.

Želimo vam slatke snove i čarobna jutra!

Galerija