Halloween special!

Noć vještica ili Halloween je poganski praznik koji se slavi noć uoči dana Svih svetih. Stari Kelti su vjerovali da u noći punog mjeseca, najčešće noć prije dana mrtvih, mrtvi napuštaju svoje grobove i posjećuju svoje stare domove. Zato su se obitelji maskirale u strašne maske i pravile buku kako se ne bi susreli s mrtvima. Rimljani su vjerovali da na ovu noć svijet pruzima bog lova, ubija boga sunca, a božicu vegetacije šalje u podzemlje do proljeća. Te noći su gasili vatre u ognjištima, a pred pragovima kuća ostavljali hranu i izbudljene cikle, repe i krumpire s upaljenim svijećama kako bi otjerali zle duhove, a dobrima pokazali put kući. Ovi običaji su ostali i do danas kada se maskiramo u zastrašujuće likove i dubimo bundeve u koje stavljamo svijeće, ali ga ipak slavimo na zabavan način uz pričanje strašnih priča ili gledanje horora. 

Kako bi uljepšali ovo tmurno vrijeme, donosimo vam dekoracije za Noć vještica koje možete napraviti sami uz druženje sa svojim ukućanima. Mi smo se odlučile na ove slatke, sjajne šišmiše.

Prvo smo izrezale dva sloja tkanine u obliku krila. Slojeve smo sašili zajedno i napunili punjenjem za jastuke. Od vune sa šljokicama smo napravile pompone i zavezale za sredinu krila. I to je to, mali šišmiš je tu. Šišmiše možete napraviti na bezbroj načina: od crnog papira, s kupovnim pomponima, ukrasiti šljokicama i bojama koje želite, izrezati u više veličina...

U Galeriji donosimo još nekoliko ideja dekoracija koje možete sami napraviti. Zabavno i jednostavno! Nije važno vjerujete li u ovaj praznik ili ne, bitno je da se zabavite sa svojim najbližima, a što je bolje od zajedničkog druženja i gledanja filmova u pidžamama.

Želimo vam strašne snove i čarobna jutra!

Galerija