Jednostavne dekoracije za Uskrs

Proljeće je počelo i napokon možemo uživati na toplom suncu i cvijeću koje cvate. Ovu nedjelju slavimo Uskrs i iako je ove godine dosta toga drugačije s obzirom na novonastalu situaciju, svi se moramo prilagoditi i razmišljati pozitivno.

Kako bi vam uljepšali ovaj blagdan, za vas smo pripremili jedan mali diy projekt gdje ćemo vam predstaviti jednostavne i zabavne dekoracije od stvari koje sigurno imate doma. 

Potrebno vam je:

  • stare majice, bluze ili komadići tkanine
  • čipke, ukrasne trake, razni ukrasi ili volančiće koje također možete skinuti sa stare odjeće
  • papir i karton
  • ljepilo, olovka i škare

U sljedećih nekoliko koraka ćemo vam pokazati kako napraviti ukrasna Uskršnja jaja.

1.  Uzmite šablonu jaja koju ćete olovkom precrtati na malo tvrđi karton i izrezati. Šablonu možete isprintati u različitim veličinama ili jednostavno nacrtati rukom. U Galeriji možete pronaći šablonu koju smo mi koristili.

2. Uzmite staru odjeću ili komadiće tkanine koje imate i na naličje postavite šablonu jaja. Izrežite tkaninu oko 2-3 cm veće od šablone. Na rub kartona nanesite ljepilo i zalijepite tkaninu za karton. Možete koristiti bilo kakvo ljepilo ili čak ljepljivu traku, bitno da vam na zadnjoj strani sve drži. 

3. Jaje okrenite na prednju stranu i uzmite ukrasne trake, čipke, perlice ili kakve god ukrase imate i zalijepite na svoje jaje.

Ako želite objesiti vaše jaje, zalijepite ukrasnu traku ili špagu na vrh sa zadnje strane kako bi imali za što okvačiti. Jaja možete napraviti od šarenih majici u vašim najdražim bojama ili ih ukrasiti vašom najdražom čipkom. Možete zajedno slijepiti dva jaja tako da će s obje strane biti ukrašena. Naše jedno jaje je završilo na vijencu od ružmarina i takvo ukrašava ulazna vrata, a drugo smo objesili samo, bez vijenca. Slike pogledajte u Galeriji. Pustite mašti na volju i napravite ukrase po vašoj želji. Uključite vaše najmlađe u ovaj projekt, sigurni smo da će se dobro zabaviti i probuditi svoju kreativnost.

Šaljite nam slike svojih ukrasa na našu Facebook ili Instagram stranicu i svakako nam javite ako uspijte napraviti ovakva jaja. Želimo vam sretan Uskrs i da ovo vrijeme što više provodite sa svojim bližnjima!

Za slatkne snove i čarobna jutra!

 

 

Galerija